Speilglasur

Oppskrift fra Cakes StepByStep. Holder til en stor kake (pluss litt rester som kan fryses og brukes igjen).

450 g sukker
250 ml vann
8 gelatinplater
300 g mørk sjokolade
60 g bakekakao
1,3 dl fløte

Legg gelatinplater i kaldt vann (ca. 10 minutt). Kok opp vann og sukker til 104 grader. Tilsett grovhakket mørk sjokolade. Sikt inn kakaopulveret og rør godt. Tilsett fløte under omrøring. Nå bør temperaturen i blandingen være mellom 50 og 60 grader. Klem ut vannet av gelatinen og rør den inn (hvis blandingen er kaldere, varm den litt opp før man har i gelatinen). Ha blandingen gjennom en sikt og over i en ny bolle for å fjerne luftbobler. Kjør blandingen med en stavmikser (ikke løft den opp, da tilsettes luft). Sikt blandingen på nytt for å få et perfekt resultat. La temperaturen på sjokoladen synke til ca. 30-31 grader.

For å glasere kake:
Kaken som skal glaseres må være gjennomfrossen. Plasser en bolle/kjele e.l. som er mindre enn selve kaken i en stor (ren) langpanne. Sett den frosne kaken oppå bollen slik at glasuren kan dryppe ned i langpannen. Hell speilglasur over kaken og sørg for at alle sider blir dekket. Benytt en spatula eller baksiden av en kniv for å dra over ett strøk for å fjerne overflødig glasur. La sjokoladen stivne i et minutt. Fjern overflødig glasur som henger ned langs kanten av kaken. Tilsett hakkede valnøtter e.l. langs kantene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.